Futsal Takımı Süper Lig Yolunda

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Mersin Üniversitesinde gerçekleştirilen Salon Futbolu (Futsal) Şampiyonası’nda Niğde Üniversitesi grup 2.si olarak süper lige yükselme müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Mersin Üniversitesi 2 No'lu Spor Salonu ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu salonlarında gerçekleştirilen müsabakalar 1 Mayıs Pazar günü başlayıp 5 Mayıs tarihine kadar devam etti.

Erkeklerde 8 üniversite, kadınlarda 6 üniversitenin mücadele ettiği müsabakalar, tek devreli lig usulü oynandı. Karşılaşmalar sonucunda antrenörlüğünü ve idareciliğini Öğr. Gör. Tevfik Emre’nin yaptığı Niğde Üniversitesi Erkek Futsal Takımı grup 2.si olarak Üniversite Sporları Federasyonu’nun 25-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği süper lige yükselme müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

Erkeklerde Niğde Üniversitesi Takımı'nın ikinci olduğu müsabakalarda birinciliği Çukurova Üniversitesi, üçüncülüğü Gazi Üniversitesi elde etti. Kadınlarda ise Doğu Akdeniz Üniversitesi birinci olurken, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ikinci, Mersin Üniversitesi üçüncü oldu.

Müsabakalarda başarılı olan takımlara kupa ve madalyaları 5 Mayıs Perşembe günü düzenlenen törenle verildi.