Mitroviça Üniversitesi Rektörü’nden Rektör Görür’e Ziyaret

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alush Musaj, Rektör Yardımcısı Rifat Morina ile birlikte Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ve Prof. Dr. Murat Alp ile Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Uzm. Hülya Üründü de hazır bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Görür, 2013 yılında iki üniversite arasında imzalanan ikili işbirliği anlaşmasının güçlenerek devam etmesi gerektiğini kaydetti. Kosova üniversiteleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini daha önce de ifade ettiğini söyleyen Rektör Görür, Kosova ve Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, derin tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirtti.

Kosova Mitroviça Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alush Musaj ise, Niğde’de olmaktan oldukça mutlu olduklarını söyleyerek Niğde Üniversitesi’ni çok beğendiğini söyledi.

Ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdim edildi.