Öğrencilerimiz İşbaşı Eğitim Programı Hakkında Bilgilendirildi

Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla “İşbaşı Eğitim Programı” semineri düzenlendi.

Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Muhittin Öztürk’ün konuşmacı olarak katılığı program Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirildi. Programa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan,  Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Türkmen, Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Figen İnci, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

İşbaşı Eğitim Programının amacının; nitelikli niceliği sağlamak, işgücü piyasasındaki uyumu sağlamak, efektif istihdamı sağlamak,  insan bilgi ve yeteneğinin doğru ve etkin yönetimi, üniversitelerle aktif işbirliği beyaz yakayı İŞKUR ile tanıştırmak olduğunu belirterek sözlerine başlayan Öztürk; “Herhangi bir vasıf gerektirmeyen alanlarda program düzenlenmez. Öğretmenlik, avukatlık, mühendislik, muhasebecilik gibi nitelik gerektiren mesleklerde de program düzenlenmesine engel bir durum bulunmamaktadır. Program düzenlenecek meslekleri belirleme yetkisi İl Müdürlüklerindedir. İşbaşı eğitim programı, kamu kurumları ile düzenlenmez. Kısa çalışma ve ücret garanti Fonu’ndan yararlanan işyerleri ile de İşbaşı Eğitim Programı düzenlenemez” dedi.

Konuşmasının devamında programa katılma koşullarının, kuruma kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, işverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki 3 aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak olduğunu sözlerine ekleyen Muhittin Öztürk;  programa katılmalarına ve program sonunda istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen bütün öğrenciler programa katılabileceklerini ifade etti.

Muhittin Öztürk; “Kurum tarafından, katılımcıya işbaşı eğitim programına katıldığı her bir fiili gün için;katılımcı zaruri giderleri, genel sağlık sigortası primleri iş kazası ve meslek hastalığı primleri ödenir.işverenler program süresince herhangi bir gider ödememektedir” diyerek konuşmasını noktaladı.

Seminer sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından Muhittin Öztürk’e teşekkür belgesi takdim edildi.