Söyleşi ve Konser

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuarı aracılığıyla “Söyleşi ve Konser” isimli bir etkinlik düzenledi.


Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen ve eğitim misyonunun yansıtıldığı bu konserde, izleyiciler, uygulamalı ve anlatımlı bir dinleti ve sohbet ile baş başa oldu.


Konserin solistleri ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Canan Sezgin Geylan ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Yahya Geylan idi.


Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan, sazların da Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu tarafında hazırlandığı konserde, saz ekibinde neyde Nihat Ozan Köroğlu, kemençede Öğr. Gör. Gamze Nevra Köroğlu, kanunda Araştırma Görevlisi Özkan Özkoç ve vurmalı çalgılarda Lisans 2 sınıf öğrencileri Sezer Yılmaz ve Berk Çetinöz sahne aldı.


Söyleşi moderatörlüğünü Doç. Dr. Timur Vural’ın yaptığı etkinlikte, Türk Sanat Müziğimizin bir birinden kıymetli ve ustalık gerektiren 12 eseri sanatçılarımız tarafından seslendirildi.


Yoğun ilginin olduğu konserin sonunda, Solist sanatçıların teşekkür belgeleri Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun tarafından verilirken, saz sanatçılarının teşekkür belgeleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp tarafından verildi.


Son olarak sanatçılara çiçek takdimini Konservatuarımız Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural yaptı.