Üniversitemiz Türk Halk Bilimi Topluluğu’ndan Çanakkale Programı

Üniversitemizde Türk Halk Bilimi Topluluğu aracılığıyla “Cumhuriyetin Önsözü Dirilişin Başlangıcı Çanakkale” adlı program düzenlendi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe, katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü.

Öğrencilerinin Çanakkale Savaşı ile ilgili şiirler okuyup, türküler seslendirdikleri program izleyenlerden tarafından büyük alkış aldı. Salonda duygusal anların yaşanmasına sebep olan tiyatro gösterilerinde ise cephede ve cephenin ardında savaş verenlerin hikâyesi anlatıldı.

Program, Türk Halk Bilimi Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Nedim Bakırcı’nın öğrencilere katılım belgelerini takdim etmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.