Üniversitemizde Öğrenci Kayıt İşlemleri Tamamlandı

Üniversitemizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında ÖSYS sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan 5 bin 455 öğrencinin kayıt işlemleri 15-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Zorlu ve heyecanlı bir sınav maratonunu geride bırakan ve üniversiteli olma yolunda ilk adımlarını atan öğrenciler üniversitemizde açılan kontenjanların tamamına yakınını doldurdu.

ÖSYM tarafından yerleştirilen 5 bin 957 öğrenciden 5 bin 455’i kaydını yaptırarak üniversitemiz öğrencisi oldu.

Her geçen yıl tercih edilen üniversiteler sıralamasındaki çıtasını yükselten üniversitemize E-devlet ile 4 bin 283 öğrenci kayıt yaptırırken, üniversiteye gelerek kayıt yaptıran öğrenci sayısı ise bin 172 oldu.

Ek yerleştirmedeki kontenjan sayısının 804 civarında olması beklenirken, %92 olan doluluk oranında yapılan ek yerleştirmeyle artması bekleniyor.

Öğrenciler 19 – 23 Eylül tarihleri arasında ders kayıt işlemlerini yapabilecek; ikinci öğretim öğrencileri de aynı tarihlerde T.C. Ziraat Bankası şubelerine öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra ders kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerden de Üniversitemize Büyük İlgi

Üniversitemize bu yıl 4 bin 290 yabancı uyruklu öğrenci başvururken 759 öğrenci yerleşmeye hak kazandı. Kayıtlar 29 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında Uluslararası İlişkiler Ofisi biriminde gerçekleştirilecek.