Üniversitemizde Türk Halk Müziği Konseri Düzenlendi

Üniversitemiz Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksek Okulu tarafından dünya müzik kültürleri dersi kapsamında Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’de gerçekleştirilen konsere, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz, akademik ve idari personel çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Bağlamada Ozan Özbek ve Sezer Yılmaz, Kanunda Okan Duran, Udda Uğur Yılmaz, Kemanda Berk Çetinöz, klavyede Semih Akbaş, Gitarda Cebrail Çayan, Ritm sazlarda Fikret Sarıkavaklı ve Nedim Toy’un bulunduğu konser, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ikinci sınıf öğrencisi Ozan Özbek icra ettiği “Ezgi Akşamı” adlı enstrümantal eser ile başladı.

Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin de eşlik ettiği konserde; Ela Gözlüm, Beyaz Giyme Toz Ol, Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere, Aynalı Körük, Hastane Önünde İncir Ağacı, Bahçede Yeşil Çınar, Zeytinyağlı Yiyemem Amman, Yaralı Ceylan, Gelevera Deresi, Düz Dara Yar Düz Dara, Yar Zülfünü Düz Dara, Bahçede Mışmış Kara Duta Yaslandım gibi Türk Halk Müziğinin özgün ve sevilen eserlerinin de yer aldığı parçalar icra edildi.

Yaklaşık iki saat süren konserde, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanı Öğr. Gör. Resul Bağı ve öğrenciler konser süresince koro ve solo olarak sergiledikleri sahne performansıyla katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldı.

Konserin sonunda Şef Öğr. Gör. Resul Bağı’ya, Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semra Kocaöz tarafından çiçek takdim edildi.