Üniversitemizde Türk Sanat Müziği Konseri düzenlendi

Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından Kültür ve Kongre Merkezi Salon 1923’te düzenlenen konsere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreterimiz Batuhan Taşdurmaz, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selen Doğan, akademik personel ve öğrenciler katılım sağladı.

Konservatuvar Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu’nun Repertuvar dersinin öğrenme çıktısı olan konserde öğrenciler, sahne tecrübesi de yaşayarak öğrendikleri eserleri icra etme fırsatı yakaladılar. Konser, şehnaz makamında peşrevle başlayarak öğrencilerin solo ve koro olarak seslendirdiği eserlerle devam etti. Sonrasında nihavend makamında eserlerden oluşan konserde farklı dönem ve bestecilere ait toplam 13 eser seslendirildi.

 Şefliğini konservatuarımız öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu’nun yaptığı konserde, tamburda Doç. Dr. Timur Vural, neyde Doç. Dr. Ferit Bulut, klasik kemençede Öğretim Görevlisi Gamze Nevra Köroğlu, kanunda Araştırma Görevlisi Özkan Özkoç, viyolonselde Öğretim Elemanı Ersin Orhan, udda Tolga Güler, ritim sazlarda Berk Çetinöz ve Sezer Yılmaz sahne alırken koroyu Konservatuvar 2. Sınıf öğrencileri oluşturdu.

 Davetli ve öğrencilerden yoğun ilgi gören konser Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp tarafından Yrd. Doç. Dr. Nihat Ozan Köroğlu’na teşekkür belgesi takdimi, Konservatuvar müdürümüz Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından yapılan çiçek takdimi ve saz sanatçılarına teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.