İkinci Üniversite Okuyan Öğrencilerimizin Dikkatine

25 Ağustos 2015 tarihli ve 29456 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “2015-2016 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ın 11. Maddesinin 3. Fıkrasında “Bir Yükseköğretim Programına kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.” hükmü yer almaktadır. Bu hükmün Açıköğretim programlarında öğrenim gören öğrencilere istisna getirmediği ve Açık öğretim programlarında kayıtlı öğrencilere de anılan hüküm gereği işlem yapılacaktır.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılı harç tahakkukları yapılırken söz konusu öğrencilerin harç tahakkukları Güz yarıyılı farklarıyla birlikte yapılacaktır.