Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Öğrencilerimiz İçin Sektör-Öğrenci Buluşması Düzenlendi

Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü tarafından Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı öğrencileri için “Sektör-Öğrenci Buluşması” düzenlendi. 
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirilen buluşmada, havayolu taşımacılığı sektöründe hizmet veren TGS Yer Hizmetleri A.Ş. yöneticileri öğrencilerimizle bir araya geldiler. “Havaalanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği” çerçevesinde ramp, harekât, kargo ve yolcu hizmetlerini sunan firma ile sektörü tanıma imkânı bulan öğrencilerimiz, aynı zamanda konuşmacılardan staj ve iş olanaklarına ilişkin önemli bilgiler elde ettiler.

Ayrıca programda konuşma yapan Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan İbiş, söyleşi için daveti geri çevirmeyen ve öğrencilerimizle mesleki deneyimlerini paylaşan Adana TGS Yer Hizmetleri A.Ş. yöneticilerine teşekkür etti. Meslek yüksekokullarının sektöre nitelikli ara eleman yetiştirme motivasyonuna sahip olduğunu vurgulayan İbiş, dolayısıyla sektörün beklentilerinin neler olduğunu bilerek planlama yapmanın ve bu doğrultuda faaliyetler gerçekleştirmenin önemine değindi. İbiş son olarak programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Program Adana TGS Yer Hizmetleri’nden Mevlüt Sönmezler, Seher Özcan, Sinem Altunbaş ve Üniversitemiz Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Mezunu Sultan Yalçın’ın öğrencilerle söyleşisi ve soru cevap bölümüyle devam etti. Akabinde program, konuklara teşekkür belgesi ve hediye takdimiyle sona erdi.